Η Ιστορία

Κωνσταντινούπολη 1922
Το υποδηματοποιείο του Παπαδόπουλου Β Γεώργιου καίγεται. Ο μάστρο Γιώργης που τα χειροποίητα υποδήματα του φορούσε όλη η αφρόκρεμα της ‘Πόλης’ αναγκάζεται μαζί με χιλιάδες άλλους έλληνες να γυρίσει στην πατρίδα. Η τέχνη του παπουτσιού είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική παράδοση. Το κέφι το μεράκι και η αγάπη για δημιουργία ήταν αυτά που συντρόφευαν το υποδηματοποιείο την ώρα που έδινε με μοναδικό τρόπο ζωή σε ένα κομμάτι δέρμα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση του ήταν το χαμόγελο και η ικανοποίηση του πελάτη μόλις φορούσε τα παπούτσια του…

Image
Image
Αθήνα 1933
Αυτό το χαμόγελο και η ευχαρίστηση ώθησε το μάστρο-Γιώργη να ξεκινήσει κάπου στα μέσα του ’30, εκεί στου Ψυρρή να κατασκευάζει τα χειροποίητα υποδήματα του.
Το ταξίδι στη τέχνη του υποδήματος ξαναρχίζει…
Ο μάστρο-Γιωργής σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνει να γίνει πάλι ο αγαπημένος υποδηματοποιός  ολόκληρης της Αθήνας. Οι δημιουργίες του γίνονται περιζήτητες.

Αθήνα 1976

H δεύτερης γενιάς

Το υποδηματοποιό πέρνα στο γιο του Βασίλη Παπαδόπουλο. Ο δεύτερης γενιάς υποδηματοποιός,  διορατικός κι εργατικός με καινοτόμες ιδέες για την εποχή, μεγαλώνει τη οικογενειακή επιχείρηση και την μετατρέπει σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο. Τα υποδήματα του τοποθετούνται στα καλύτερα καταστήματα της χώρας. Η πορεία είναι συνεχώς ανοδική και στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές κυρίως στις χώρες της μέσης Ανατολής.

Αθήνα 1976

Αθήνα 1991

H κρίση...της ποιότητας

Η κρίση και ο σκληρός ανταγωνισμός που χτυπάει το ελληνικό ποιοτικό υπόδημα από διάφορες χώρες με φτηνά προϊόντα αναγκάζει σχεδόν όλες τις μεγάλες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις να κλείσουν. Έτσι λοιπόν  και το υποδηματοποιείο που ξεκίνησε με την παραγωγή 10 ζευγαριών την εβδομάδα και έφτασε να παράγει 250  ζεύγη ημερησίως, δερμάτινων υψηλών προδιαγραφών υποδημάτων,  δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και κλείνει.

Απο το 2001... μέχρι σήμερα

Image
Image
Image
Ο τρίτης γενιάς υποδηματοποιός  Γεώργιος  Β. Παπαδόπουλος  έχοντας μάθει τα μυστικά της τέχνης του χειροποίητου ανδρικού και γυναίκειου παπουτσιού από τον παππού και το πατέρα του αποφασίζει να ξεκινήσει πάλι το υποδηματοποιείο καθώς  πιστεύει ότι ο κύκλος δεν έχει ολοκληρωθεί. 
Έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε δυο άριστους τεχνίτες έχει πάρει όλα τα τεχνικά εφόδια που χρειάζεται. Συνεχίζει όμως την κατάρτιση του με σπουδές στο σχεδιασμό και την κατασκευή του υποδήματος αρχικά στην Ελλάδα και μετά στο εξωτερικό.

Παράλληλα εξειδικεύεται και στην κατασκευή ορθοπεδικών  υποδημάτων  σε ειδική σχολή στην Ανατολική Γερμανία. Με σκληρή δουλειά υπομονή και επιμονή αλλά και αγάπη για την δημιουργία ενός καλού χειροποίητου υποδήματος, το υποδηματοποιείο Giorgio Meriano, όπως έχει πλέον ονομασθεί καταφέρνει και πάλι να καθιερωθεί και να γίνει ένα πρότυπο εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής χειροποίητων υποδημάτων εφάμιλλο των ευρωπαϊκών κορυφαίων υποδηματοποιείων.

Είναι το μοναδικό πιστοποιημένο  εργαστήριο από τον ΕΟΦ  με αριθ. Πιστοποίησης   ΕΠ 817 08 2017. Επίσης είναι και πλήρως εναρμονισμένο με την οδηγία 93/42/ΕΟΚ/14-06-1993 του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης ως προς τη σωστή κατασκευή και μελέτη του κατά παραγγελία υποδήματος.

Η πορεία της Giorgio Meriano ξεκίνησε πριν 14 χρόνια στο Περιστέρι  και γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις πρωτοποριακές  βιοτεχνικές εταιρείες στο χώρο του κατά παραγγελία παραγωγή υποδήματος, του ορθοπεδικού υποδήματος και των υποδημάτων σε μικρά και μεγάλα νούμερα. Η συνεχής και έντονη προσπάθεια στο πέρασμα αυτών των χρόνων έδωσε την δυνατότητα στην επιχείρηση να ξεχωρίσει για τη state-of-art τάση για κατά παραγγελία χειροποίητο υπόδημα  που προτείνει στo σύγχρονο άνθρωπο.

Έχοντας ως κύρια φιλοσοφία την δημιουργία χειροποίητων υποδημάτων, η εταιρία  συνεχώς στοχεύει  στην ικανοποίηση των πελατών της τόσο μέσα από την άνεση  των προϊόντων της όσο και από την ικανοποίηση των αισθητικών τους κριτηρίων. 

Ταυτισμένη με τη δημιουργικότητα, τον επαγγελματισμό, το σεβασμό στο πελάτη αποτελεί “must custom made philoshophy”  για ανθρώπους που επιζητούν το καθαρά προσωπικό.

Παράλληλα επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα των υποδημάτων της τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και στην τελειότητα των φινιρισμάτων και εφαρμογής η εταιρεία έχει καταφέρει σήμερα να δημιουργήσει ένα καλό πελατολόγιο, προσανατολισμένο στη ¨στα μέτρα σου¨ φιλοσοφία. 

Έτσι λοιπόν η πείρα  το μεράκι και η αγάπη για την δημιουργία ενός χειροποίητου υποδήματος  συνδυαζόμενα  με την επιστήμη δημιουργεί ένα ‘τέλειο αποτέλεσμα’

Αυτό το τέλειο αποτέλεσμα θέλω να το αφιερώσω σε δύο ανθρώπους που δεν είναι πια στη ζωή. Στο παππού μου Γιώργο και στο πατέρα μου Βασίλη Παπαδόπουλο που μου μετέδωσαν πρώτα την αγάπη της αληθινής τέχνης του παπουτσιού και στην συνέχεια της γνώσης της άριστης κατασκευής ενός χειροποίητου υποδήματος.


Τελειώνοντας  θέλουμε να το αφιερώσουμε  και σε εσάς καθώς επίσης  να σας ευχαριστήσουμε γιατί χάρη σε σας που αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια η επιχείρηση ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Υπόσχεση μας είναι ότι θα προσφέρουμε συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες, συνεχίζοντας μαζί σας την παράδοση της ποιότητας και της τέχνης μας.
Σας Ευχαριστούμε!!!
Giorgio Meriano